Wie zijn wij

Wie zijn wij?

Wij zijn een klein en hecht team van ervaren verloskundigen en assistentes. We zijn er voor jou en je partner! En natuurlijk voor een gezonde start van jullie kindje. Voor ons is persoonlijke aandacht het allerbelangrijkste.
We luisteren naar wat jullie nodig hebben en zorgen ervoor dat onze zorg daarop aansluit. We doen ons werk met toewijding en geven graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jullie over een tijdje goed kunnen terugkijken op de zwangerschap en bevalling.

Tamar - Verloskundige

Ik werk sinds september 2020 bij Verloskundigen Aan’t IJ. Binnen de praktijk is er ruimte voor persoonlijke aandacht. Samen met jullie vertrouwen opbouwen in de zwangerschap, de bevalling en tijdens de kraamperiode. Dat vind ik het interessante aan mijn vak. Daarnaast vind ik het mogen begeleiden van een bevalling fantastisch! Ik ben en blijf geïntrigeerd door deze indrukwekkende gebeurtenis. Zwangere vrouwen omschrijven mijn begeleiding vaak als kalm, lief en empatisch, maar ook als duidelijk en doortastend wanneer dat voor jullie nodig is. Naast het doen van spreekuren en diensten ben ik ook actief binnen het verloskundig samenwerkingsverband in Amsterdam Noord. Dit betekent dat ik samen met andere verloskundigenpraktijken in Noord én het BovenIJ Ziekenhuis kritisch kijk naar de kwaliteit van onze zorg.

Meike - Verloskundige

Na mijn werk als consultant in het bedrijfsleven ben ik op mijn 32e verloskundige geworden. Een lang gekoesterde wens ging in vervulling!  De eerst 10 jaar heb ik erg veel zwangeren begeleid in de regio Waterland en was eigenaar van Verloskundigenpraktijk Purmerend. In 2018 rondde ik de opleiding consulent seksuele gezondheid af en ben ik nu in opleiding tot ACT coach/therapeut. Mijn specialisme is seksualiteit tijdens en na de zwangerschap en in de fase van het jonge ouderschap. Naast mijn coachingswerk bij www.perspectiefadvies.nl  werk ik met veel plezier als freelance verloskundige bij Verloskundigen praktijk Aan t IJ. Ik doe mijn werk met veel liefde voor een veilige geboorte van het kind en de ontwikkeling van het ouderschap. Elke bevalling is en blijft  uniek. Het is voor mij nog steeds magisch om te zijn met de kracht van de bevallende vrouw en de liefdevolle ondersteuning van haar partner. Ik ben rustig en ontspannen aanwezig tijdens de bevalling. Ik woon in Amsterdam Noord met mijn partner en twee opgroeiende kinderen.

Marieke - Verloskundige

Hierbij stel ik mijzelf graag aan jullie voor! Mijn naam is Marieke. In mijn vrije tijd houd ik van muziek maken, in de natuur zijn, reizen en kamperen met mijn busje, kroelen met mijn huisdieren en sporten. Daarnaast ben ik mijn grote droom achterna gegaan en verloskundige geworden! Het proces van zwangerschap en geboorte boeit mij enorm. Het voelt als een voorrecht om ouders bij te mogen staan in deze bijzondere periode. Ik kan niet wachten om jullie allemaal te ontmoeten! Jullie kunnen mij tegenkomen tijdens de zwangerschapscontroles, de bevalling en tijdens de kraamvisites.

Vera - Verloskundige

Ik ben Vera Bijlard, 26 jaar oud en opgegroeid in Heijen (Limburg). In 2023 ben ik begonnen bij Verloskundigen aan 't IJ. In februari 2023 ben ik afgestudeerd als verloskundige aan de Verloskunde Academie te Amsterdam. Eén van mijn eindstages heb ik dan ook bij deze praktijk gelopen. Buiten dat ik het prachtige vak verloskunde mag uitoefenen vind ik het ook ontzettend leuk om lekker te koken, citytrips te maken, nieuwe dingen te proberen en leuke dingen doen met vriendinnen. Daarnaast ben ik betrouwbaar, vrolijk en flexibel. Ik ben ontzettend enthousiast dat ik in dit leuke team mag werken. Mochten jullie vragen hebben, laat de collega’s of mij dit vooral weten! Ik kijk ernaar uit om jullie tijdens deze bijzondere periode te mogen begeleiden en ondersteunen.

Marijn - Echoscopiste & Verloskundige

In 2006 ben ik afgestudeerd als verloskundige en sinds 2008 ben ik aan het werk als verloskundige bij Aan ’t IJ. Ik heb dus al veel kindjes in noord op de wereld mogen zetten! In 2014, 2015 en 2018 ben ik moeder geworden van 3 jongens. Cliënten vragen weleens of je een betere verloskundige wordt als je zelf bevallen bent, ik denk dat dit niet zo is. Wel denk ik dat je alle ervaringen mee neemt in je werk en dat geldt ook in dit geval. Ik werk nog altijd met heel veel plezier in de geboortezorg en in deze praktijk. Mijn hart ligt namelijk echt in noord bij Aan ‘t IJ. In 2023 ben ik gestart  met de opleiding tot 20 weken echoscopist zodat ik naast de basisecho’s die ik al 6 jaar maak, ook de screeningsecho’s vanaf 2024 kan verrichten. De komende tijd ligt een groot deel van mijn aandacht bij deze studie en zal ik het team ondersteunen waar nodig. Je kunt me dus op elke plek in de praktijk gaan tegenkomen.

Evelien - Verloskundige

Ik hou van ons vak en alle bijzondere momenten die je mee maakt. Tegelijkertijd vergt het veel inspanning om goede zorg te geven. Inspanning die ook nodig is achter de schermen. Voldoende tijd en aandacht hebben voor alle facetten voor en achter de schermen is voor mij soms lastig te combineren met een jong gezin. Ik heb de focus voor de komende maanden gelegd op het werk achter de schermen; zorgen dat alles organisatorisch en kwalitatief goed gaat! Zorgen dat alle collega’s bij Aan ’t IJ voor de schermen de beste zorg bieden. In het derde kwartaal van 2024 kom ik zachtjes aan weer terug op de werkvloer zodat ik uiteindelijk weer aan jullie bad of bedrand of half onder de baarkruk kan plaatsnemen!

Wineke - Echoscopiste

In 2011 ben ik afgestudeerd als verloskundige. Een prachtig vak waar ik nog steeds met veel liefde in werk. Zelf vind ik de medische kant ontzettend interessant waardoor ik sinds 2016 werkzaam ben in het BovenIJ ziekenhuis als klinisch verloskundige. In die tijd heb ik mij ook omgeschoold tot echoscopist. Jullie zullen mij bij Aan ‘t IJ dan ook alleen tegen komen in de echokamer waar ik jullie kindje zo mooi en goed mogelijk bekijk. Zowel als verloskundige en als echoscopist vind ik het belangrijk dat de aanstaande ouders begrijpen wat er gebeurt en waarom. Ik geef dan ook graag uitleg over de ontwikkelingen van jullie kindje die ik op beeld mag vastleggen.