Wie zijn wij

Wie zijn wij?

Wij zijn een klein en hecht team van ervaren verloskundigen en assistentes. We zijn er voor jou en je partner! En natuurlijk voor een gezonde start van jullie kindje. Voor ons is persoonlijke aandacht het allerbelangrijkste. We luisteren naar wat jullie nodig hebben en zorgen ervoor dat onze zorg daarop aansluit. We doen ons werk met toewijding en geven graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jullie over een tijdje kunnen terugkijken op de zwangerschap.

Evelien

Afgestudeerd: verloskunde academie Maastricht 2012, werkzaam bij Verloskundigen Aan ’t IJ sinds 2013.
"Elke keer blijft het een wonder, dat twee kleine celletjes uit kunnen groeien tot een kindje. Alle mijlpalen waarbij ik door mijn vak betrokken raak, onder andere voor het eerst een kloppend hartje horen, het voelen bewegen van het kindje, de geboorte en de eerste dagen daarna.. Volgens mij hoef ik niet uit te leggen wat mijn vak zo mooi maakt! Nadat ik 1 jaar in Brabant heb gewerkt ben ik naar Amsterdam verhuisd. Vanaf het eerste moment dat ik bij verloskundigenpraktijk Aan ‘t IJ kwam werken voelde het als een warm bad. Gezellige, lieve collega’s en in de praktijk kwam ik veel zwangeren tegen met een eigen verhaal. Dat maakt het werken in Amsterdam Noord leuk en afwisselend. Een plek om nooit meer weg te gaan! Het fijne van deze praktijk is dat er genoeg tijd en ruimte is om elkaar goed te leren kennen. Als verloskundige probeer ik geen standaard zorg te leveren maar juist de zorg die bij de zwangere & haar partner past. Wat ik daarbij natuurlijk heel belangrijk vind is dat de zorg goed van kwaliteit is. Daarom kijken we samen wat in de zwangerschap het beste is voor jou & je kindje zodat je volop van de zwangerschap kunt genieten!"

Marijn

Ik heb een grote fascinatie voor zwangerschap en bevalling, daarom ben ik verloskundige geworden. Ik vind het dan ook een groot voorrecht om bij zoveel bevallingen aanwezig te mogen zijn. Iedere keer weer, zelfs na 12 jaar, blijf dat een waanzinnige ervaring en dat mag ik dan mijn werk noemen. Tijdens de afgelopen jaren is ons team groter geworden. Dit zie ik als een groot voordeel want op deze manier hebben we de werkzaamheden, zoals het doen van bevallingen en het rijden van kraamvisites, kunnen spreiden zodat onze visie: 'aandacht en tijd voor mensen' overeind is gebleven. Ik kan nu rustig bij een bevalling blijven zonder dat ik kraamvisites hoef te rijden of nog een stukje spreekuur moet doen. En dat is nog fijner werken!

Willemijn

Afgestudeerd: verloskunde academie Amsterdam 2009, werkzaam bij Verloskundigen Aan ’t IJ sinds 2016.
Inmiddels ben ik al weer 9 jaar verloskundige. Nog steeds beoefen ik het vak met erg veel plezier en enthousiasme. Het mooie van het vak vind ik dat je zwangeren en partners naar het ouderschap toe ziet groeien. Het leuke van werken in een relatief kleine praktijk als deze vind ik dat je ruim de tijd hebt om de zwangeren en partners te leren kennen tijdens de zwangerschap. Dit geeft ruimte voor persoonlijke zorg en aandacht, waarbij het mogelijk is om specifieke wensen te bespreken. Ik vind het belangrijk dat een ieder zich op zijn/haar gemak bij ons voelt. Een geboorte blijft voor mij nog iedere keer ontzettend bijzonder! Het is zo’n puur en intiem moment en het is heel erg mooi en speciaal om hier van zo dichtbij getuige te mogen zijn.

Marcela

Afgestudeerd: 2017, Verloskunde Academie Amsterdam, werkzaam bij verloskundigen aan’t IJ sinds 2017.
Verloskundige zijn is een van de rijkste ervaringen in mijn leven. Elke dag ontdek ik weer nieuwe mensen en nieuwe verhalen. Het is een uitdaging om goed naar jullie te luisteren en te kijken, wat is er nodig om jullie een fijne zwangerschap, bevalling en kraamperiode te geven. Verloskundigen aan’t IJ is een relatief kleine praktijk, hierdoor leer je elkaar goed kennen in de zwangerschap, wat de zorg persoonlijk maakt, iets wat ik heel belangrijk vind. Bij bevallingen sta ik elke keer weer versteld van jullie power en de intensiteit van het moment waarop een kindje ter wereld komt....dat is rijkdom.

Desi

Als verloskundige mag ik bijzondere momenten van een gezin meemaken, een kind verwachten is immers een grote gebeurtenis. Tijdens het begeleiden van zwangerschap en geboorte sluit ik aan bij de ouders. Dat betekent voor iedereen iets anders en ik hou van die afwisseling. Natuurlijk staat steeds voorop: het beste voor moeder en kind. Ik heb een prachtig vak!

Lisa

Ik ben Lisa en moeder van twee prachtige jongens. Sinds december 2019 ben ik aan het werk als praktijkassistente bij Verloskundigen aan ‘t IJ. Wat een bijzondere baan! Als assistente maak ik vanaf het prille moment jouw zwangerschap mee, soms weet ik zelfs eerder dan je beste vriend(in) of een familielid dat je zwanger bent. Dat maakt het beroep zo ontzettend speciaal en intiem! Als assistente ben ik een luisterend oor als je je onzeker voelt, of met vragen zit. Voel je nooit bezwaard om te bellen! Niks is gek of raar voor ons.

Eva

Wat verloskundige zijn zo leuk maakt, is dat ik deel mag uitmaken van één van de bijzonderste momenten in jullie leven! Het is dan zo fijn om ondersteuning en vertrouwen te kunnen bieden, daar waar júllie dat nodig hebben.
Na in Purmerend en Amsterdam Zuid te hebben gewerkt, ben ik sinds september 2021 met veel trots onderdeel van het team bij Aan ‘t IJ. Naast het werk ben ik ook gek op muziek maken, hardlopen en Aziatisch eten.

Tamar

Ik werk sinds september 2020 bij Verloskundigenpraktijk Aan’t IJ. Binnen de praktijk is er ruimte voor persoonlijke aandacht. Samen met jullie vertrouwen opbouwen in de zwangerschap, de bevalling en tijdens de kraamperiode. Dat vind ik het interessante aan mijn vak. Daarnaast vind ik het mogen begeleiden van een bevalling fantastisch. Ik ben en blijf geïntrigeerd door deze indrukwekkende gebeurtenis.

Irene

Sinds 2017 ben ik werkzaam bij Aan ‘t IJ. Naast mijn baan als obstetrie verpleegkundige in het BovenIJ ziekenhuis, ondersteun ik Aan ‘t IJ bij het rijden van de kraamvisites. Het is erg leuk om de vrouwen terug te zien die ik in het ziekenhuis heb bij gestaan bij de bevalling. Doordat ik bij drukte langs ga bij de ouders & de pasgeboren kindjes heeft de dienstdoende verloskundige meer tijd & aandacht wanneer er iemand gaat bevallen. Zo krijgen kraamvrouwen en barende vrouwen alle tijd die ze nodig hebben.