Postnatale zorg

Postnatale zorg: de nacontrole

Hoewel we het kraambed meestal na 8 dagen afsluiten blijven we de eerste 6 weken na de bevalling jullie aanspreekpunt en bereikbaar voor vragen over het herstel na de bevalling. Na zes weken is er nog een controle bij de verloskundige: de nacontrole. Hierin bespreken we hoe het jullie in de de tussenliggende weken is vergaan en we blikken terug op de gehele periode van zwangerschap en geboorte. We vinden het natuurlijk erg leuk om je kindje een laatste keer te bewonderen maar je kan ook alleen komen als dat prettiger voor je is. We horen namelijk graag hoe het voor je is om moeder te zijn en of we nog wat voor je kunnen betekenen. Misschien wil je dat we naar het herstel van de hechtingen kijken of we kunnen een ijzerbepaling doen als die bloedwaarde rond de bevalling laag geweest is. Bovendien kunnen we anticonceptie voorschrijven of een vervolg afspreken om een spiraaltje te plaatsen.

Borstvoeding advies

Als je borstvoeding geeft kan het zijn dat je soms tegen wat dingen aanloopt. Soms wil een kindje niet goed happen, heb jij last van stuwing of gebeuren er andere dingen waardoor het nog niet zo soepel loopt. Dan kun je best wat hulp gebruiken. Als dat het geval is, laat het ons dan vooral weten. We kunnen zorgen dat een lactatiekundige bij je langs komt of dat jij langs kunt komen op spreekuur. Wij werken graag samen met lactatiekundige en tevens oud-collega Desi Hermans. Je kunt contact opnemen via haar website. Ook kun je veel informatie vinden op de website La Leche League.

Toekomstige workshops

Ook al houdt onze zorg na de nacontrole op, toch blijven we heel graag nog met jou in contact. Regelmatig organiseren we workshops of interessante informatieavonden over het vroege ouderschap, opvoedings methoden en borstvoeding. Wil je hiervoor uitgenodigd worden? Neem dan even contact op met onze assistente.