Echo

Echopraktijk 't IJ: voor alle echo's in de zwangerschap

Bij Verloskundigen aan 't IJ kun je ook terecht voor alle echo's in je zwangerschap. En dat is fijn want bij ons is de echopraktijk gewoon op dezelfde locatie. Eén plek dus voor alle zorg omtrent jouw zwangerschap!

Echo zwangerschap bij 10-12 weken

Deze termijnecho zwangerschap vindt plaats tussen de 10-12 weken. Met deze echo kunnen we met meer zekerheid vaststellen wanneer je uitgerekend bent; je termijn. Jullie gaan luisteren naar het hartje van jullie kindje en bekijken of alle vitale onderdelen goed werken. Deze echo is voor veel mensen een spannend moment omdat je vanaf dit moment een stuk zekerder weet of alles goed gaat met je kindje. Als deze echo goed is, dan neemt ook direct de kans op een miskraam behoorlijk af. Vaak wachten mensen deze echo af voordat ze aan anderen vertellen dat ze een kindje krijgen. Als je eerder een miskraam hebt gehad dan kun je al eerder een echo bij ons krijgen. Bel ons even om dit te bespreken.

Het structureel echoscopisch onderzoek

Het structureel echoscopisch onderzoek is een medisch onderzoek van jullie kindje. Dit onderzoek kan plaatsvinden bij 13 en 20 weken zwangerschap. Daarom wordt het ook wel de 13 weken echo en 20 weken echo genoemd. Er wordt gekeken naar de aanwezigheid van een open rug of een open schedel, naar de ontwikkeling van de organen, de groei van het kindje en of er voldoende vruchtwater in je buik zit. Na het onderzoek krijg je direct de uitslag. Bij de 20 weken echo is jullie kindje groter. De echoscopiste kijkt dan uitgebreider naar de ontwikkeling van jullie kindje. De 13 weken echo en 20 weken echo zijn een keuze. Tijdens de eerste afspraak met de verloskundige krijg je meer informatie en beslis je of je deze onderzoeken wil doen. Lees meer over de 13 weken echo en 20 weken echo.

Waar kun je je echo zwangerschap laten doen?

Op verzoek van je verloskundige kun je de afspraken voor echo's regelen. Je bent vrij om te kiezen waar je dit wilt laten doen. Bij Verloskundigen Aan't IJ ben je welkom voor alle medische echo's. Deze echo's worden uitgevoerd door ervaren echoscopistes die ook verloskundigen zijn! Bel of mail ons voor een afspraak. Voor niet-medische echo's, oftewel pretecho's, kun je terecht bij pretecho bureau HeyBaby! Zij zijn bij ons in de praktijk gevestigd op de Wingerdweg 52.

Pretecho

Bij HeyBaby! kun je een pretecho laten maken. Een pretecho is een extra echo die je op eigen verzoek laat doen. Je kunt kiezen voor een zwart-wit echo of een 3D-4D echo. Met een 3D-4D echo krijg je een realistischer beeld van hoe het gezichtje van je kindje eruit ziet. Daarnaast kunnen er video’s gemaakt worden van deze pretecho. Pretecho’s worden niet vergoed door de verzekeraars en zijn dus voor eigen rekening.