Ben ik zwanger?

Hoe weet ik dat ik zwanger ben?

Ben ik zwanger? En hoe weet ik dat nou zeker? Belangrijke vragen waar je waarschijnlijk ook graag snel antwoord op wilt hebben. Door een zwangerschapstest te doen kun je tegenwoordig heel snel en betrouwbaar testen of je zwanger bent. Deze testen kun je gewoon kopen bij de drogist en ze zijn net zo betrouwbaar als wanneer je ze bij de huisarts zou laten doen. Ook kun je bij onze praktijk Verloskundigen aan ’t IJ gratis een test komen afhalen. Verder kun je de volgende tekenen in de gaten houden om te weten of je zwanger bent:

Niet ongesteld worden

Dit is het eerste teken dat je misschien zwanger bent. Als je niet ongesteld wordt op de dag dat je normaalgesproken zou menstrueren, dan kan het zijn dat je zwanger bent. Echter is het dan nog helemaal niet zeker want het kan ook gewoon zijn dat je menstruatiecyclus onregelmatig is vanwege ziekte, stress of iets anders. Om zeker te weten of je zwanger bent, heb je dus nog steeds de zwangerschapstest te doen.

Zwangerschapssymptomen

Er zijn allerlei signalen die je lichaam je geeft om te vertellen dat je zwanger bent. Welke van deze zwangerschapssymptomen je voelt zijn per vrouw verschillend. Lees hier meer over de meest gebruikelijke zwangerschapssymptomen om te weten of je zwanger bent.

Voeding bij zwangerschapskwaaltjes

Soms kan voeding helpen bij het bestrijden van zwangerschapskwaaltjes. Lees meer.